Finansiering av datorer

En dator är ett kraftfullt och mångsidigt verktyg som kan användas för såväl nöje som jobb. Det är mer än så, vi befinner oss i en unik tidpunkt i världshistorien där datorer ger tillgång till obegränsad mängd information på bara några klick. Dock kostar en riktigt bra dator lika mycket som en eller två månadslöner. Finansiering kan därför bli aktuellt för att slippa köpa en dator. Många företag erbjuder kunder möjligheten att dela upp betalningen över flera månader till noll procent ränta. Inköp av ny dator är därför smidigt utan nödvändighet att spara eller skaffa extrajobb.

Finansiering är en bra idé om datorn inte kan vänta och vid erbjudanden om låga räntor. Tänk däremot på risken vid utebliven betalning då det kan leda till förseningsavgifter och sänkt kreditvärdighet.

Företag som erbjuder finansiering

Följande tre företag erbjuder lockande finansieringstjänster för datorer:

1. Amazon: Kunder erbjuds en 6- till 12-månaders finansiering genom ett Amazon.com Store Card. Bärbara datorer från 1500 kronor och uppåt erbjuds en 6-månaders finansiering utan ränta. Dyrare datorer för 6000 kronor och uppåt erbjuds till noll ränta under en 12-månaders period.

2. Apple: Här erbjuds flera finansieringsplaner för MacBooks till såväl privatpersoner som företag. I dessa finansieringsplaner ingår lockande erbjudanden som till exempel gratis enhetsuppdateringar, flexibel betalningsuppdelning och inte minst nollränta.

Apple har olika finansieringsplaner för företag, utbildning och konsumenter som kan tillämpas på MacBooks. Särskilda förmåner ingår i varje finansieringsprogram, till exempel gratis enhetsuppdateringar med AppleCare-stöd för företag och flexibel kostnadsdelning som ger uppgraderingar och tredjepartsprodukter för institutioner. Det är avdelningen Apple Financial Services som sköter alla finansiella frågor, från att anpassa finansieringar till reklamation.

3. Hewlett-Packard: HP erbjuder förmånliga finansieringsplaner på 24 månader för en Envy- eller Specterdator utan ränta. Förutom denna attraktiva finansieringsplan uppnår deras produkter en hög nivå av hållbarhet och säkerhet. Alla nya datorer är EPEAT-registrerade med silver eller guld, varav två tredjedelar är guld. HP har kontinuerligt sänkt sina produkters energiförbrukning trots ökad prestanda.