Datorn är hushållets viktigaste ägodel

Vad är bakgrunden till ett inköp av en ny laptop? Önskar du en bättre bildskärm som är mer skonsam för ögonen så att du kan arbeta långa dagar, utan att få besvär? Kanske är det den nya LED-skärmen som lockar för den som både ser på Netflix och skriver copywritertexter på hemdatorn? Eller är det så att du fått lust att pröva vad någon ny tillverkare har att komma med? Detta är nog inte det vanligaste skälet till inköp. Inte heller tror jag att det är datorns korta batteritid som gör den opraktisk att resa med, som är skälet.

Det krassa motivet för ditt inköp är förmodligen att din laptop fått en sån skada att den inte går att använda mer. Du skjuter upp köpet så länge du kan. Din laptop behöver inte ha gått i 1000 bitar för att bli oanvändbar, det räcker med att kretskortet har gått sönder. Bildskärmen visar inte längre bilder, utan en svart yta. Förmodligen har det kommit in damm i luftintaget, eftersom du använt den som läsplatta i sängen vilket medfört att små dammpartiklar förstört fläkten. Om du har lust att öka dina inkomster kan du köpa bitcoin, då får du medel att köpa en ny dator istället för den som överhettats. En laptop ska stå på ett avtorkat bord inte någon annanstans.

Ångervecka för måndagsexemplar

Priset för en ny dator är avgörande när du gör ditt val. Laptopar anländer från Asien i väldiga containrar. Grossistjättar som Elgiganten och MediaMarkt har gigantiska hangarer utanför stadskärnan med alla sina produkter. Du kan också beställa på webshops och få hemleverans som du hämtar på postkontoret. Dessa datorer är mycket prisvärda, men eftersom det rör sig om serietillverkade produkter finns det en risk att du kan få hem ett måndagsexemplar. Som tur är har du 30 dagar öppet köp och du kan lämna tillbaka datorn om du inte är nöjd och få pengarna tillbaka.