Datorn och tillbehören för dig som student

Om du är student måste du naturligtvis ha en bra dator. Din dator är på sätt och vis ditt skrivbord under din studietid. Platsen där du både skriver uppsatser och hittar information. Vilken slags dator bör du satsa på och vilka tillbehör bör du som student ha?

Rätt dator

Vilken dator som du ska satsa på är delvis en smaksak. Har vi haft en dator av ett särskilt märke, så köper vi ofta en liknande dator när vi byter. Vissa föredrar stationära datorer med en rejäl skärm, andra föredrar en laptop eller både och. Om du har en utbildning som kräver kraftigare och mer avancerade program än ett ordbehandlingsprogram, så kan det vara klokt att satsa på en stationär dator och använda en billigare eller begagnad laptop som komplement. Men de flesta studenter behöver bara en laptop, då de enkelt kan ta med den på föreläsningar, bibliotek och kaféer.

Rätta tillbehören

Det är många studenter som inte har en skrivare med skanner. Det känns för dyrt, vilket ofta bara är dumsnålt. Även pengar är tid. Som student bör du ha en skrivare med skanner, så att du alltid kan skriva ut. Den behöver inte vara i färg, såtillvida att du inte läser design eller dylikt, och inte heller den dyraste modellen. Förutom skrivare bör du också ha ett bra skrivbord och en skön skrivbordsstol. Som student sitter du mycket och det är viktigt att skapa en bra arbetshörna. Sitt inte i soffan och arbeta, det är inte bra för din rygg. Skapa en riktig arbetsplats där du håller ordning och har din dator och skrivare. För att lättare kunna koncentrera dig bör du inte heller ha för många saker vid arbetsplatsen. Skippa blommor, prydnadssaker och roliga kort. Däremot kan du köpa ett extra skrivbord att ställa din skrivare på, så att du har bra med arbetsyta.